27 Ocak 2013 Pazar

Mutluluk...

MUTLULUK, İNSANLIĞIN ortak gayesidir. Herkes mutlu olmak için uğraşır, kendisine ve sevdiklerine daha mutlu bir hayat sağlama düşüncesiyle çabalar durur.

Günümüz modern hayatının karmaşası içinde insanın dünya ile bağlantıları çoğalmış, zihni dağılmış, yükü ve yalnızlığı artmıştır. Bu bakımdan geçmişin daha sade hayatına nispeten bugün mutluluğu bulmak ve bulduktan sonra onu devam ettirmek oldukça zor hâle gelmiştir.

İnsanlar birçok şeyin sahtesini piyasaya sürerek toplumu aldattıkları gibi, birçok sahte mutluluk yolu icat ederek gerçek mutluluğu hepten belirsiz hâle getirmişlerdir. Gerçek mutluluğu bulamamanın boşluğunu ve ıstırabını unutturmak için ortaya çıkarılan sahte mutluluklar, kısa vadede insanı oyalayıp eğlendirse ve kamuflaj görevi yapsa da uzun vadede daha büyük problemler doğurmuş, sıkıntı ve ıstırabı çoğaltmıştır.

O hâlde herkesin, her zaman ve her yerde arayıp arzu ettiği hakiki mutluluk nedir ve ona nasıl ulaşılır? Onu elde etmenin engelleri ve ona kavuşmanın şartları nelerdir? İnanç esaslarının, ahiretin ebedi mutluluğunu sağlamanın yanında, dünya mutluluğunu da temindeki fonksiyonu ne kadardır?

Bu bloğun amacı kısmen de olsa, bu ve benzeri sorulara cevap vermek olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder